VÁSÁRTÉR

Elérhetőségek, nyitvatartás, naptár..

7632 Pécs, Megyeri u., hrsz.:24010
GONDNOK: 06 20 273 3237 (munkaidőben)
ÜGYINTÉZÉS: 06 30 790 6957 (munkaidőben)

E-mail: pvh@pvh.hu

                         

                           Vasárnap visszatér a hagyományos pécsi vásár

Vasárnap újra a korábban megszokott szolgáltatásokkal és árusokkal fogadja a pécsieket a vásár. A PVh bérlői a hétfőtől újra nyitva tartó Búza téri ügyfélszolgálaton, vagy április 18-án a vásártéren tudják megújítani a múlt hónap végén lejárt negyedéves helybiztosításukat. Addig a Pécsi Vagyonhasznosító minden vásártéri bérlő megszokott helyét fenntartja és a bérletkedvezményt sem veszítik el!

Április 11., vasárnaptól újra a klasszikusan ismert vásárt találják az érdeklődők a pécsi vásártéren. Minden árus kipakolhat, a büfék viszont továbbra is csak elvitelre szolgálhatnak ki az érvényes kormányzati szabályok értelmében. A vásártér munkatársai fokozottan ellenőrzik a maszkok szabályszerű használatát és fontos a védőtávolságok megtartása is. 

A vásárlók, látogatók számára továbbra is kötelező a szájat és orrot is takaró maszk, az árusoknak pedig a maszk és gumikesztyű használata. Kérünk mindenkit ennek betartására! Vigyázzunk egymásra!

Április 12-én, hétfőn kinyit a Búza téri ügyfélszolgálati pont is, onnantól a megszokott módon és időben, H-CS 8.00-12.00 és 12.30-15.00 óra között, P 8.00 és 12.30 óra között tudnak személyesen ügyet intézni, bérleti díjat befizetni a PVh bérlői.

A vásártéri árusítóhelyeket érintő, eredetileg március végén esedékes helyszíni helybiztosítások és helypénz-befizetések napja a korlátozott működés miatt későbbre tolódott. Az árusítók a vásártéren április 18-án 6.00 óra és 13.00 óra között tudnak helybiztosításokat és helypénzeket befizetni. 

 A Pécsi Vagyonhasznosító április 18-ig minden vásártéri bérlőjének megszokott helyét fenntartja és a bérletkedvezményt sem veszítik el!

------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Tisztelt Ügyfeleink!

Húsvét után három napig egy korlátozott idősávra,  - a pandémiás biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett - a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. megnyitja Búza téri ügyfélszolgálatát ügyfelei számára.

2021. április 6-án (kedden), 7-én (szerdán) és 8-án (csütörtökön) délután, 13.00 és 15.00 óra között a Pécsi Vagyonhasznosító  Zrt. ügyfélszolgálata nyitva lesz. Ebben az időben várjuk azon tisztelt ügyfeleinket, akik személyesen szeretnének ügyet intézni, díjaikat befizetni.

Kérjük a pandémiás óvintézkedések fokozott betartását, azaz az orrot és szájat is eltakaró maszk viselését, a 1,5 méteres védőtávolság megtartását és belépéskor a kézfertőtlenítést. 

Vigyázzunk egymásra! Köszönjük. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tájékoztatjuk tisztelt ügyfeleinket és a vásárlátogatókat, hogy húsvét vasárnapján a vásártér továbbra is piacként üzemel.

MIK TALÁLHATÓK MEG A VÁSÁRTÉREN EZEN A NAPON?

 • zöldség-gyümölcs
 • füstölt áru 
 • nem helyben sütött pékáru
 • palánta és növény 
 • büfék - csak elvitelre

       X az autókereskedők nem nyitnak ki

KÖZLEKEDÉS kizárólag a Móra Ferenc utcai kapukon át lesz lehetséges. A többi kaput zárva tartjuk. 

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK: A vásártér munkatársai fokozottan ellenőrzik a maszkok szabályszerű használatát és a védőtávolságok betartását is. Továbbra is kötelező a szájat és orrot is takaró maszk, az árusoknak pedig a maszk és gumikesztyű használata. Kérünk mindenkit ennek fokozott betartására! Köszönjük.

Vigyázzunk egymásra!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tájékoztatás a vásártéri helybérletekről

Miután a járvány lassítása érdekében a vásártér most vasárnap (márc. 28.) is piacként üzemel csak, így a vásártéri árusítóhelyeket érintő, március 28-án esedékes helybiztosítások és helypénz-befizetések napja későbbre tolódik. A befizetési nap az első normál, azaz teljes vásárként működő vasárnapot követő vasárnap lesz. Másképpen fogalmazva: az első vásár után egy héttel. A Búza téri ügyfélszolgálat újranyitását követően pedig - a megszokott módon és időben - ott is lehetséges lesz a befizetés.

Addig:

✔️minden bérlőnk megszokott helyét fenntartjuk!

✔️és a bérletkedvezményt sem veszítik el!

Magánszemélyek számára a márciusi hónap díját kompenzáljuk (az aktuálisan fizetendő időszakból levonjuk).

Vállalkozó bérlőink számára azokra a vasárnapokra, amikor nem nyithattak ki, a befizetett napi összeget kompenzáljuk (az aktuálisan fizetendő időszak befizetésekor levonjuk). Ezen felül vállalkozó bérlőink további 20% díjkedvezményben részesülnek február 1-június 30-ig tartó időszakban és ez így marad akkor is, ha a Kormány a korlátozó intézkedéseket június 30. előtt eltörli.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Március 21-én, sőt, mivel még minimum egy hétig maradnak az országos korlátozások, jövő vasárnap (március 28-án) is piacként működik a pécsi Vásártér.

Emlékeztetőképpen mutatjuk a változásokat:

 • kizárólag a zöldséget-gyümölcsöt,
 • füstölt árut,
 • nem helyben sütött pékárut,
 • a palántákat, növényeket árulók pakolhatnak ki,
 • a büfék pedig csak elvitelre árusíthatnak. 

A fentiek mellett az autókereskedők is nyitva tarthatnak.

Közlekedés a Móra Ferenc utca felől, a többi kapu ezeken a napokon zárva lesz.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Szavazzon, döntsük el együtt, hogy milyen legyen a jövő vásártere!

Pécsi vagyonhasznosítóként fontos számunkra, hogy olyan egységes arculatú modern tereket alakítsunk ki a vásár számára, amik mind esztétikájukban, mind funkcionalitásukban jól hasznosulnak. Ezért kötöttünk 2020-ban háromoldalú együttműködési megállapodást Pécs városával és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karával. Az együttműködés nem titkolt célja, hogy EU-s támogatások felhasználásával olyan koncepciót valósítsunk meg, ami zászlós hajója lehet Pécs Európa Zöld Fővárosa programpályázatának.

Az együttműködés keretében a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara építész képzésében résztvevő hallgatói témavezető oktatóik segítségével a vásártér fejlesztésére, rendezésére, átépítésére alapul szolgáló, a zöld gondolatot is magukban foglaló, tájépítészeti jellegű terveket álmodtak meg két kurzus keretében. 21, a 2020/2021 tanév őszi félévében készült munkát állítunk ki ennek lezárásaként a MIK virtuális kiállítási terében.

Az építészeti tervekből készült kiállítás március 8. és március 31. között tekinthető meg, szavazni is lehet a legkedvesebbekre.

A kiállításlátogató közönség véleményére is számítunk! Ezért minden látogató kiválaszthat maximum 5 olyan munkát, ami a legjobban tetszett, szavazhat rájuk és szöveges visszajelzést is írhat a szavazófelületen. Kérjük, szavazzon! Döntsük el együtt, hogy milyen legyen a jövő vásártere!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A VR KIÁLLÍTÁSHOZ ÉS A SZAVAZÁSHOZ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

FIGYELEM! A galéria megtekintése jelentős adatforgalommal jár! Megtekintését mobilinterneten nem ajánljuk! Ajánlott böngészők: Google Chrome, Mozilla Firefox!

A köszöntők után a Tovább gombokkal a kötelező elemek elfogadását követően a kiállítás kapujába ér. Olyan lesz, mint egy igazi kiállításon! Be kell barangolni a PTE Műszaki és Informatikai Kara aulájának VR terét, mert minden szegletében lapul egy izgalmas anyag, összesen 21 kiállítási felület. A szavazás megkönnyítésére sorszámokat rendeltünk a tervekhez. Kérjük, a kedvencei sorszámát jegyezze fel! Ez jól jön a szavazásnál.

1. Belépéshez, kezdéshez kattintson az Útmutatóra.

2. Előre, jobbra, balra, hátra mozogni azokkal a billentyű gombokkal tud, amiken a nyilak vannak. Az egér mozgatásával körbe tud forogni, körbe tud nézni.

3. Közelítse meg a kiválasztott kiállított munkát a navigáló billentyűk segítségével. 

4. A fehér kiállítási rész alatt két kis fekete ikont talál. A jobb oldali ikonra érve a kurzorral, film automatikusan elkezd betöltődni. Várja meg, amíg betöltődik. 

5. A maximális élményért állítsa teljes képernyő nézetre a bemutatót, majd indítsa el a videót. 

6. Bárhol, bármikor megállíthatja a bemutató filmeket ott, ahol hosszabban nézne egy képet vagy éppen vissza tud lépni oda, ahol valamit részletesebben szeretne tanulmányozni.  

7. Ha megnézte a tervet, a teljes képernyős nézetből az Esc gomb megnyomásával tud kilépni, majd zárja be a kiállítási felületet jobbra fent az X-re kattintva. Ezzel újra a kiállítási térben találja magát és indulhat tovább.

8. Véleménye fontos számunkra! Épp ezért létrehoztunk egy szavazófelületet. A szavazás helyét a fekete poszter jelzi. Keresse meg a fekete, Közönségszavazás posztert és kattintson az alatta levő fekete ikonra. Ekkor a szavazófelületre jut.

9. Szavazni a kedvenceire bármikor tud, de érdemes a végére hagyni, amikor már mindent látott. Válassza ki a legfeljebb 5 kedvencét – ebben a sorszám, a tervekre emlékeztető kép és alkotójának neve is segítenek – kattintson a kis négyzetbe, ekkor egy pipa jelenik meg, ami a kiválasztást jelöli. 

10. Írja meg véleményét a szavazófelület végén, és ne felejtsen rákattintani az Küldés gombra! Szavazata csak így érkezik be hozzánk!

Kellemes időtöltést kívánunk!

A virtuális kiállítás itt érhető el.

 -----------------------------------------------------------------------------------------------

Tisztelt Vásárlátogatók!

Március 14-én és március 21-én a járvány lassítása érdekében a klasszikusan ismert vásár átmenetileg felfüggesztésre került. Korlátozott árusítói körrel, gyakorlatilag, mint egy piac üzemeltetjük a vásárteret. Kizárólag a zöldséget-gyümölcsöt, füstölt árut, nem helyben sütött pékárut, és a palántákat, növényeket árulók pakolhatnak ki, valamint az autókereskedők lesznek nyitva. A közlekedés a Móra Ferenc utcai kapukon át lehetséges. A többi kapu zárva lesz. A vásártér munkatársai fokozottan ellenőrzik a maszkok szabályszerű használatát és a védőtávolságok betartását is. 

Nyitva tarthatnak vasárnaponként a vásártéri büfék is, de a járványügyi korlátozások miatt ételt csak elvitelre árusíthatnak.

Vásárlók, látogatók számára továbbra is kötelező a szájat és orrot is takaró maszk, az árusoknak pedig a maszk és gumikesztyű használata. Kérünk mindenkit ennek fokozott betartására!

Vigyázzunk egymásra!

 -----------------------------------------------------------------------------------------------

VÁSÁRNAPTÁR - 2021.

                                                                  PÉCS

Rövidítések:      R.   =  országos régiségvásár

                        oák.  =  országos állat- és kirakodóvásár

                          ok.  =  országos kirakodóvásár

                          av.  =  autóvásár

Megjegyzés: 

 • Országos régiségvásárt minden hónap első vasárnapját megelőző csütörtökön tartunk. 2021. december 30-án NEM LESZ Országos régiségvásár!
 • Országos nagyállatvásárt minden hónap első vasárnapján, havonta egyszer tartunk.
 • Kishaszonállat és hobby állatvásár minden vasárnap van.
 • Karácsonyi bronz-, ezüst- és aranyvasárnapi vásári napok: december 05., 12. és 19.

Hónap

Nap

Hó / nap

Vásárok rövidítése

 

 

 

 

Január

 

 

 

 

első vasárnap

I. 03.

oák., av.

 

első csütörtök

I. 07.

R.

 

második vasárnap

I. 10.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

I. 17.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

I. 24.

ok., av

 

ötödik vasárnap

I. 31.

ok., av

 

 

 

 

Február

első csütörtök

II. 04.

R.

 

első vasárnap

II. 07.

oák., av.

 

második vasárnap

II. 14.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

II. 21.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

II. 28.

ok,. av.

 

 

 

 

Március

első csütörtök

III. 04.

R.

 

első vasárnap

III. 07.

oák., av.

 

második vasárnap

III. 14.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

III. 21.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

III. 28.

ok., av.

 

 

 

 

Április

első csütörtök

IV. 01.

R.

Húsvét

első vasárnap

IV. 04.

oák., av.

 

második vasárnap

IV. 11.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

IV. 18.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

IV. 25.

ok., av.

 

ötödik csütörtök

IV.29.

R.

 

 

 

 

Május

első vasárnap

V. 02.

oák., av.

 

második vasárnap

V. 09.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

V. 16.

ok., av.

Pünkösd

negyedik vasárnap

V. 23.

ok., av.

 

ötödik vasárnap

V. 30.

ok., av.

 

 

 

 

Június

első csütörtök

VI. 03.

R.

 

első vasárnap

VI. 06.

oák., av.

 

második vasárnap

VI. 13.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

VI. 20.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VI. 27.

ok., av.

 

 

 

 

Július

első csütörtök

VII. 01.

R.

 

első vasárnap

VII. 04.

oák., av

 

második vasárnap

VII. 11.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

VII. 18.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VII. 25.

ok., av.

 

ötödik csütörtök

VII. 29.

R.

 

 

 

 

Augusztus

első vasárnap

VIII. 01.

oák., av.

 

második vasárnap

VIII. 08.

ok., av.

  

harmadik vasárnap

VIII. 15.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VIII. 22.

ok., av.

 

ötödik vasárnap

VIII. 29.

ok., av.

 

 

 

 

Szeptember

első csütörtök

IX. 02.

R.

 

első vasárnap

IX. 05.

oák., av

 

második vasárnap

IX. 12.

ok., av

 

harmadik vasárnap

IX. 19.

ok., av

 

negyedik vasárnap

IX. 26.

ok., av.

 

ötödik csütörtök

IX. 30.

R.

 

 

 

 

Október

első vasárnap

X. 03.

oák., av.

 

második vasárnap

X. 10.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

X. 17.

ok., av

 

negyedik vasárnap

X. 24.

ok., av

 

ötödik vasárnap

X. 31.

ok., av.

 

 

 

 

November

első csütörtök

XI. 04.

R.

 

első vasárnap

XI. 07.

oák., av.

 

második vasárnap

XI. 14.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

XI. 21.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

XI. 28.

ok., av.

 

 

 

 

December

első csütörtök

XII. 02.

R.

 

első vasárnap

XII. 05.

oák., av.

 

második vasárnap

XII. 12.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

XII. 19.

ok., av.

 

 

 

 


Létesítményünk teljes területén kötelező a maszk viselése. Az ételudvarban csak elvitelre lehet vásárolni, helyben fogyasztás nem megengedett.

Nyitvatartás:

Hétfő – szombat: 8.00–18.00 (október - március)

Hétfő – szombat: 8.00–19.00 (április- szeptember)

Mázsaházi kapu: 7.00–16.00

Vasárnap: 5.00-14.00Várástéri rendtartással kapcsolatos információk...

 


Vásártér térkép
Vásártér térkép

 

///

 

VÁSÁRNAPTÁR - 2020

 

P É C S

 

Hónap

Nap

Hó / nap

Vásárok rövidítése

 

 

 

 

Január

első csütörtök

I. 02.

R.

 

első vasárnap

I. 05.

oák., av.

 

második vasárnap

I. 12.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

I. 19.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

I. 26.

ok., av

 

ötödik csütörtök

I. 30.

R.

 

 

 

 

Február

első vasárnap

II. 02.

oák., av.

 

második vasárnap

II. 09.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

II. 16.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

II. 23.

ok,. av.

 

negyedik csütörtök

II. 27.

R.

 

 

 

 

Március

első vasárnap

III. 01.

oák., av.

 

második vasárnap

III. 08.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

III. 15.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

III. 22.

ok., av.

 

ötödik vasárnap

III.29.

ok., av.

 

 

 

 

Április

első csütörtök

IV. 02.

R.

 

első vasárnap

IV. 05.

oák., av.

Húsvét

második vasárnap

IV. 12.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

IV. 19.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

IV. 26.

ok., av.

 

ötödik csütörtök

IV.30.

R.

 

 

 

 

Május

első vasárnap

V. 03.

oák., av.

 

második vasárnap

V. 10.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

V. 17.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

V. 24.

ok., av.

Pünkösd

ötödik vasárnap

V. 31.

ok., av.

 

 

 

 

Június

első csütörtök

VI.04.

R.

 

első vasárnap

VI. 07.

oák., av.

 

második vasárnap

VI. 14.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

VI. 21.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VI. 28.

ok., av.

 

 

 

 

Július

első csütörtök

VII. 02.

R.

 

első vasárnap

VII. 05.

oák., av

 

második vasárnap

VII. 12.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

VII. 19.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VII. 26.

ok., av.

 

 

 

 

 ötödik csütörtök

 VII.30.

 R.

Augusztus

első vasárnap

VIII. 02.

oák., av.

 

második vasárnap

VIII. 09.

ok., av.

  

harmadik vasárnap

VIII. 16.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

VIII. 23.

ok., av.

 

ötödik vasárnap

VIII. 30.

ok., av.

 

 

 

 

Szeptember

első csütörtök

IX. 03.

R.

 

első vasárnap

IX. 06.

oák., av

 

második vasárnap

IX. 13.

ok., av

 

harmadik vasárnap

IX. 20.

ok., av

 

negyedik vasárnap

IX. 27.

ok., av.

 

 

 

 

Október

első csütörtök

X. 01.

R.

 

első vasárnap

X. 04.

oák., av.

 

második vasárnap

X. 11.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

X. 18.

ok., av

 

negyedik vasárnap

X. 25.

ok., av

 

ötödik csütörtök

X. 29.

R.

 

 

 

 

November

első vasárnap

XI. 01.

oák., av.

 

második vasárnap

XI. 08.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

XI. 15.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

XI. 22.

ok., av.

 

ötödik vasárnap

XI.29.

ok., av.

 

 

 

 

December

első csütörtök

XII. 03.

R.

 

első vasárnap

XII. 06.

oák., av.

 

második vasárnap

XII. 13.

ok., av.

 

harmadik vasárnap

XII. 20.

ok., av.

 

negyedik vasárnap

XII. 27.

ok., av

 

 

 

 

Rövidítések:      R.   =  országos régiségvásár

                        oák.  =  országos állat- és kirakodóvásár

                          ok.  =  országos kirakodóvásár

                          av.  =  autóvásár

Megjegyzés:

 

-        Országos régiségvásárt minden hónap első vasárnapját megelőző csütörtökön tartjuk. 2020.december 31-én nem lesz Országos régiségvásár !

-        Országos nagyállatvásárt minden hónap első vasárnapján, havonta egyszer tartunk.

-        Kishaszonállat és hobby állatvásár minden vasárnap van.

-        Karácsonyi bronz-, ezüst- és aranyvasárnapi vásári napok: december 06, 13. és 20.